onsdag den 29. maj 2013

Byger der går og kommer

Det er ikke for ingen ting, at vi synger "byger der går og kommer, det er den danske sommer" (Danmark nu blunder den lyse nat). Jeg ved godt at det stadig kun er forår, men med temperaturer på over 25 grader på altanen, føles det allerede som sommer og jeg elsker det! Jeg har fået en pæn kulør i ansigtet og det bedste er næsten, at mit hår endeligt begynder at vise tegn på, at jeg rent faktisk er lyshåret. De sidste par år er mit hår blevet mørkere og mørkere... Mit hår vokser meget og jeg får hele tiden mange nye hår og har bemærket, at en del af de nye hår er sorte. Jeg har faktisk været lidt ked af, at mit hår er blevet mørkere, men nu er jeg så glad for, at det igen ser lyst og gyldent ud, takket være solen.

I går sad jeg på altanen fra kl. 17-20:30.


Det startede ganske fint ud, med sol og næsten ingen skyer, men en time senere begyndte skyerne at samle sig og skygge for solen ind i mellem. Men det blev ved med at være varmt og først da en tordenbyge med regn og bulder i det fjerne, satte ind kl. 20:20, gik jeg ind.


Min altan er sydvendt, hvilket vil sige, at solen er på den side det meste af dagen. Det passer så godt med, at jeg stadig kan nå at nyde solen på altanen, når jeg er hjemme fra arbejde. Det er som regel efter kl. 16 der er varmest der ude, så det er jo perfekt. Så kan jeg lige smøre lidt solcreme på og sætte mig ud og nyde det.


Musvitterne, som bor i fuglekassen der ude, har unger for tiden. Derfor er de nødt til at flyve ud og ind af kassen hele tiden, for at fodre de små. I starten turde de ikke flyve ind i kassen når jeg sad på altanen, kun 2 m. fra... Men grundet de sultne unger, som er kommet til, har de været nødt til at vænne sig til min tilstedeværelse der ude. Det er så hyggeligt. De har det bedst med at flyve i kassen, hvis jeg vender mit ansigt. Så tror de nok, at jeg ikke ser hvor de flyver hen.

Mandag morgen kom jeg til at vække to ænder, som lå og sov midt på en nyklippet græsplæne. Jeg troede da, at ænder ville vælge et lidt bedre skjulested, når de skulle sove.


De så yndige ud, som de lå der. Det så næsten ud, som om de brugte deres egen fjer, som sovepose. Det var helt tydeligt, at de pakkede deres næb ind under fjerene, for at holde det varmt.

I dag var det lummert og der kom da også et par lette byger, da jeg var på arbejdet. Da jeg sad i bussen på vej ind til byen, begyndte det at styrt regne. Og sådan fortsatte det omskiftelige vejr i en times tid.. solskin, regnvejr, solskin, regnvejr. Da jeg var inde i en genbrugsbutik måtte jeg trække i mine regnbukser.





30 min. senere blev det dog for varmt, da solen igen havde fået magten og så blev det næsten for varmt. Nok fordi jeg havde mit træningstøj på inde under. Jeg skulle nemlig til zumba kl. 17:15. Normalt ville jeg tage hjem og skifte tøj, inden jeg tager til zumba, men da de er i gang med et kæmpe vejarbejde, som gjorde busturen 30 min. længere i går, turde jeg ikke satse på at jeg kunne nå det i dag.


Det var min sidste zumba time i Fitness World ind til juli måned.



I næste måned får jeg nemlig travlt, på en helt anden måde, da min gamle zumba instruktør er på visit igen. Men en uge uden zumba, bliver det alligevel til, men så er det jo godt, at jeg kan bruge tiden på altanen.

I morgen skal jeg på en spændende tur med arbejdet, men jeg har ikke fået at vide hvad vi skal endnu. Dog tror jeg, at det har noget med dyr at gøre, da de har sat løver på indbydelsen. Alle har været lidt skeptiske, da vi jo ikke ved, hvad vi går ind til, men har det noget med dyr at gøre, er det lige noget for mig, som tidligere læste til dyreassistent! Jeg tager kameraet med, for selv om det hedder sig, at vi skal arbejde, mon så ikke lige man kunne snige sig til at tage et par billeder?

Dagens køb i genbrugsbutikken er en gammel hobby bog fra 1972. De er så sjove at kigge i. I denne bog står der bl.a. hvordan man laver linoleumstryk.



tirsdag den 28. maj 2013

Karneval i Aalborg

Sikke et karneval vi havde i lørdags. På trods af at jeg ikke deltog i paraden, var jeg inde i byen i 10 stive timer. Jeg elsker den stemning der er i Aalborg under karneval. Alle folk er så glade, folk i optoget kommer og hilser, selv om man aldrig har set dem før. Jo, det er en fantastisk glad stemning der er i byen den ene dag om året. Selvfølgelig er der også en negativ side af sådan en stor fest. Opkast, tissetrængende mænd på et hvert gadehjørne, slåskamp og folk der ikke kan styre deres temperament pga. for meget alkohol og selvfølgelig den store mængde affald i gaderne. Men jeg synes glæden overskygger det negative.

Jeg tog bussen hjemme fra kl. 10.00 og mødtes med min veninde og hendes datter inde i byen. I bussen var der et par stykker, som var udklædte og på hele ruten mod centrum, kunne man se flere og flere udklædte mennesker begive sig mod centrum. Karnevallet i Aalborg er opbygget med 3 ruter, som til sidst samles på Vesterbro, hvor publikum kan stille sig op og se dem. Det første optog startede ud fra Nørre Sundby, det næste startede øst fra centrum og det sidste startede fra Haraldslund i Vestbyen. Selv om temaet for årets karneval var "engle og dæmoner," var det de færreste, der levede på til det.. Men en af grundende til hvorfor karnevallet i Aalborg er så populært er også, at alle folk kan deltage i paraden og sætte sit præg på optoget. Dog savnede jeg de "professionelle" samba dansere, som normalvis indleder optoget på Vesterbro. Sidste år deltog jeg nemlig selv i en dansegruppe. En dansegruppe vil aldrig kunne fungere, hvis man skulle være blandt de fulde (men festlige) folk i optoget. Aalborg har en stor dansekultur, så jeg vil mene, at man sagtens kunne arrangere nogle fine dansegrupper til at starte optoget også uden de udenlandske dansetrupper. Man skal simpelthen bare invitere dem. Vores problem sidste år var dog, at vi ikke havde hverken bil eller stort anlæg til at spille musikken, da vi bare deltog for det festlige ved karnevallet og ikke konkurrencen blandt de fine trupper. I år var alting bare anderledes. Det var sjovt med to festlige weekender i byen, men at undlade den fine start til optoget, synes jeg var forkert. Til gengæld var det super fedt, at se Klumben og Raske Penge optræde live, fra den rullende lastbil, på ægte brasiliansk karneval manér. Jeg ville gerne have deltaget i karnevalsoptoget, men hører ikke til dem der gider drikke alkohol bare for at have det sjovt. Jeg vil hellere danse og have det sjovt i mens.







 



 


 

 

 



 

 
Efter optoget fortsætter festen i Kildeparken, men diskotekerne i Jomfru Ane gade holdt også gang i festen hele dagen. For de folk, som ikke har deltaget i optoget, er det naturlige opholdssted på Kennedy Plads, tæt på Kildeparken. Jo, man kan sagtens deltage i festlighederne, selv om man ikke deltager i optoget. Vi sad på Kennedy plads og gik lidt rundt i byen og først ved 20-tiden tog vi hjem for at hvile. Det var egentlig meningen, at vi ville have været inde i byen senere på aftenen, men sofaen havde sådan en beroligende effekt på mig og mine ømme fødder, så vi blev hjemme. Men der havde vi også allerede tilbragt 10 timer i karnevallets tegn.