mandag den 31. marts 2014

Mandags klunserier

Jeg havde samlet en del affald fra altanen, som jeg ville smide ud. Jeg tænkte at der måske kunne være lidt at kigge efter nede i containergården i dag, da det jo er dagen før folk som regel flytter ind og ud. Jeg skulle nu nok være smuttet der ned i går, for det var som om, at der var nogen som havde fået samme tanke som mig.

Ihvertfald var to "klunsere" godt i gang med at samle skrammel til sig. Jeg lod dem rode i fred, men gik dog lige en runde om møbel containeren, bare sådan for en god ordens skyld. Der var ikke noget spændene, så jeg smuttede hurtigt igen.

Jeg indrømmer, at jeg er en samler på nogle områder... Men at samle, som de to klunsere, gør jeg dog ikke!


lørdag den 29. marts 2014

Bagagerumsmarked i Århus

For en måned siden, spurgte min mor om jeg kunne tænke mig at komme med til årets første bagagerumsmarked på Bispetorvet i Århus d. 29. marts. Mine forældre havde et gavekort til frokost på café Hack, som skulle bruges inden 1. April, så de kunne lige få det til at passe med bagagerumsmarkedet i dag!

Vi kørte fra Aalborg i god tid og nåede også til Århus ca. kl. 9:20, hvilket gav os tid til at finde én af byens gratis parkeringspladser, et stykke fra centrum, hvorefter vi kunne nyde det gode vejr. Det var dog så koldt, at jeg måtte gå med vanter. Heldigvis blev det lunere, lidt længere henne af formiddagen.
 
 
Vi ramte Bispetorvet lige til kl. 10, hvor bagagerumsmarkedet åbnede. Lige da vi kom, fik jeg øje på en trailer med nogle papkasser i. Jeg kunne se en bestikbakke stikke op, så jeg var nødt til at se nærmere på den. Der var noget blåt maling på den, men jeg tog chancen og håbede på, at jeg kunne vaske det af.
 

 
Et par boder længere nede fandt jeg en sød chokoladedåse, som jeg ville høre prisen på. Den var ikke dyr, så jeg gad ikke engang prutte om prisen. Inden jeg betalte fik jeg øje på den sødeste lampe med fine rådyr på! Jeg spurgte hvad han skulle have for den og tænkte at den sikkert var dyr, men da han sagde en fællespris for dåse og lampe, slog jeg til med det samme! Den er simpelthen så skøn den lampe, så jeg synes bestemt jeg har gjort et kup! Der fulgte ingen lampeskærm med, men jeg vidste at jeg havde nogle store pærer der hjemme, som jeg har købt på det årlige loppemarked hos NordLux. Og se lige hvor fin lampen blev med den store pære!
 








 

Der var mange boder på Bispetorv, men jeg synes de fleste virkede som om, de var antikvarer, eller amatør-antikvarer. Jeg bryder mig ikke om, at der er så mange af dem på markederne, men det er ikke til at undgå længere. De havde alle sammen lækre ting med, som kostede meget mere, end hvad jeg vil betale. Der var eventyrlamper, Erik Kold dåser, Laurids Lønborg stager og Christel billeder mm. Jeg var henne at kigge på Christel billederne, men kunne næsten med garanti se, at der var tale om nyoptrykte billeder og ikke gamle originaler. Ejeren af legetøjsbutikken "Tinsoldaten" i Aalborg, advarede mig engang om, at nogle folk solgte disse nye kopier, som de påstod var gamle. I dag kunne jeg virkelig se, hvad han mente. Manden der solgte billederne tøvede da også lidt, da jeg sagde til ham, at jeg syntes de lignede nogle, nye tryk. Hans svar var næsten endnu værre... "ehh,  nå men ehh... det er fordi jeg har købt en hel masse af en dame. Jeg har mange flere henne i bilen!" Ok, det er yderst sjældent at man ser Christel billeder efterhånden. Så at have bilen fuld, er næsten det samme som at sige, han bare kan kopiere nogle nye. Ja, undskyld. Men man skal virkeligt se sig for. I dag var i hvertfald ikke dagen, hvor jeg gad give 275kr. for et Christel billede.
  



 
  



 






 
Jeg købte en dåse mere og så fandt jeg ellers ikke andet. Jeg var virkelig tilfreds med dagens køb. 2 dåser, en lampe og en bestikbakke. Jeg brugte kun 75kr. men fik nogle fine ting med hjem, synes jeg.
 
 
 
Efter at have gået 3 runder på pladsen, havde vi lige tid til at gå ned og kigge hos Kirkens Korshærs retro afdeling "Jolly KK," som jeg besøgte da jeg var i Århus i September. Der var nu ikke rigtig noget denne gang, så jeg købte intet.
 
 



 
Vi var efterhånden blevet godt sultne, så det var godt, at vi skulle spise frokost på Café Hack 15 min. senere. Jeg kender kun Café Hack fra radioprogrammet på P4, som jeg tit har hørt, når jeg har været med mine forældre på køretur om søndagen. Radioprogrammerne bliver optaget på Café Hack og det lyder som et stort sted med masser af stemning og atmosfære. Da vi kom ind på caféen var det noget helt andet, end jeg havde forestillet mig. Det var et lille sted, hvor der kun var plads til ganske få mennesker, så der blev hurtigt fyldt op omkring os. Jeg nåede lige at tage et par billeder, inden da.
 



 
Vores mad så meget fancy ud, men vi var lidt bekymrede for, om vi ville blive mætte. Det blev vi utrolig nok.
 

 
Inden vi tog hjem, gik vi en tur op i gågaden og over i Bruuns Bazar. I gågaden hørte jeg en fyr udbryde "Ej, det var nogle fede briller!!" om mine solbriller. Måske var han sarkastisk? Ihvertfald er jeg selv ret stolt af mine retro solbriller og jeg følte mig da også lidt hipster retro smart, som jeg gik der med min stenbesatte tophue og lilla solbriller.
 
 
Vi var nær endt i et stort færdselsuheld, på vej hjem ad. Dronningen skulle indvie Musikkens Hus i Aalborg og vi så hendes Kronebil på motorvejen. Først overhalede Kronebilen en bil i overhalingsbanen, efterfulgt af en bil med hendes livvagter. Så kom vi. Men det havde den 3. bil i følget ikke bemærket og svingede direkte ud i overhalingsbanen. Kun takket være min fars hurtige reaktion på rattet, nåede vi at undvige damen, som var på vej, direkte ind i siden på os. Historien havde været noget mere saftig, hvis dronningen rent faktisk sad i sin Kronebil, men jeg syntes bestemt at det så ud som om, at der kun var en chauffør i den forreste bil. Nå, vi overlevede med skrækken, men nu ved jeg, at man ikke skal regne med, at folk kigger sig for, når de kører på motorvejen.
 
Hjemme i lejligheden, stod denne garder og så rigtig fornøjet ud pga. dagens solskin.
 
 
Musikkens hus er indviet og der har været et kæmpe fyrværkeri i centrum. Jeg valgte at blive under mit varme tæppe på sofaen.


fredag den 28. marts 2014

Jord under neglene

Det var skønt at stå op, da jeg vågnede kl. 7:50 i morges. Det synes måske som sent for nogen, men når man er vant til at stå op kl. 5:20 til daglig, er 7:50 stadig i kategorien luxus. Jeg var lidt bekymret, da det så ud til at være endnu en gråvejrsdag, jeg var stået op til. Men i løbet af et par timer, kom solen endelig frem bag skyerne.

Jeg havde lige akkurat jord nok til at fylde den ene altankasse, så det gjorde jeg. Jeg kunne hurtigt se, at jeg var nødt til at finde en ny plads til mine krydderurter, så begge altankasser kunne stå i blomsterreolen. 
 
 

 
Jeg skal have købt en ny stevia plante der til. Fik et tip om at Plantorama sælger Stevia planter igen!
 
Da jeg manglede både jord og flere planter, valgte jeg at hive min gamle cykel ud af cykelkælderen og køre årets første cykeltur. Først tog jeg en tur ud at besøge min mor og bagefter kørte vi begge i Bilka. Jeg kom selvfølgelig til at købe flere planter end planlagt, men det pynter altså så fint.

 

 
Kan i se, at det er indmaden fra et kosteskab, jeg har stribset fast til blomsterreolen for at lave flere hylder?

 
Jeg lavede et lille jordbærbed i denne store plasticpotte. Det er første gang jeg forsøger mig med jordbær, så det må komme an på en prøve, men jeg tror nok, at det skal komme til at gå. Jeg tilføjede den lille havenisse (selvvander), fordi han egentlig boede i potten i forvejen og den store Flamingo er noget af det jeg er mest glad for på altanen. Dem købte jeg 2 af på ebay for nogle år siden! Den fungerer nu som fugleskræmsel (håber jeg). De små flamingoer købte jeg i en 1$ store i Montreal for et par år siden.
 
 
Min gamle bambus skillevæg er efterhånden så rodet, at jeg vist snart må tage mig sammen til en større oprydning af den. Men jeg fandt da et sted at hænge potten med stedmoderblomster, ind til videre. Er det ikke en skøn, grøn retro hylde jeg har der ude? Den skal jeg vist også have shinet lidt op, én af dagene, så man kan se hvor retro skøn den er!

 


Mit bord agerer "nursing station" for alle mine frøprojekter. Jeg har ikke forspiret noget som helst, men tog chancen at proppe blomsterfrø i jorden, rodede det lidt rundt og håber på et resultat af enten stor eller lille karakter. Jeg har allerede set de første spirer i den ene kasse, men kan ikke huske hvad jeg har sået der i. Måske er det stedmoderfrøene jeg samlede sidste år, ellers er det de nye asters. Det finder jeg forhåbenligt ud af, når de er vokset lidt større.

 
I denne balje har jeg sået spinatfrø. Så må tiden igen vise, om det bliver til noget. Det håber jeg lidt, for det vil betyde, at jeg kan spare 17kr. om ugen på at købe spinat. Jeg bruger spinat i mine supper, juicer og smoothies, så jeg ser frem til at gå en sommer i møde, med frisk spinat!
 

 
Den anden dag fejede jeg repos og trappe. Jeg har på fornemmelsen, at der flytter nye naboer ind i nabolejligheden d. 1. april, så jeg ville gerne gøre mit til, at de kan se, at man godt må gøre en indsats, for at få det til at se pænt ud. Den gamle nabo syntes ikke at kende til det udsagn, hvilket var grunden til, at jeg fejede alt skidtet væk den anden dag.
 
 
Jo, det har været en fin, produktiv dag og jeg nød at få lidt jord under neglene. Nu venter jeg bare på at det for alvor bliver altantid igen.