lørdag den 31. maj 2014

Aalborg karneval

I år har man forsøgt at lave nye tiltag med karnevallet, men da jeg ikke selv har deltaget i selve optoget, men blot fulgt med fra sidelinien, er det kun et par ting, jeg bemærkede var anderledes i år.

Jeg var lidt i tvivl om jeg overhovedet ville være hjemme til årets karneval, da det altid ligger sidst i maj, hvor min tur til Berlin også skulle være. Det var først i sidste øjeblik, at jeg fik bestilt fly og hotel. Oprindeligt ville jeg gerne have haft fredagen med i Berlin, men det blev i stedet for en lille 3 dages tur, lige midt i "pausen" i karnevalsugen. Det betød at jeg kunne se Battle of Carnval optoget, som i år lå en hel uge før karnevallet og ikke dagen før, som normalt.
 
Battle of Carnival, Aalborg d. 15. maj
 









 









lørdag d. 16. maj havde mulighed for at tage min venindes datter med til børnekarneval. Først så vi optoget af alle byens børn, som udklædte, sammen med deres forældre gik optog ned gennem Boulevarden. Her efter fortsatte festen for børnene i Kildeparken, hvor der var hoppeborge, musikalsk underholdning, circus redskaber til fri afbenyttelse, seje politibiler og motorcykler mm. Det kostede 50kr. for et barn + en voksen og her efter var alle hoppeborge mm. gratis at benytte.
 
 




 


 


 
Det officielle karneval var i lørdags. D. 24. maj. Her må alle folk deltage og mange gør meget ud af deres kostumer, omend det på selve dagen, vist går mest ud på at drikke sig fuld, imens man må gå på vejen og te sig som en tosse, til offentlig skue. Jeg var lidt sen om at komme hjemme fra i år, så jeg var ikke sikker på, om jeg ville nå ind til centrum, før optoget var slut. Det viste sig dog, at nogle folk, som skulle deltage i optoget også først var på vej ind til byen på det tidspunkt. Det er altid sjovt at køre med offentlig trafik den dag. Halvdelen af passagerene var udklædte. Jeg gik op til Gåsepigen, hvor jeg fandt mit kamera frem. Der var ikke skærmet af på samme måde, som året før, så det var nemt at krydse gaden, når der blev ophold  optoget. Det var som om, at det lyskryds jeg havde stillet mig ved, virkede, som et naturligt pause sted, for folk i optoget, så ofte skete der ikke så meget. Jeg fik da lidt billeder ud af det. Det ses vist også, at vi aalborgensere, stadig ikke har glemt, at vi vandt i fodbold. Årets karnevalstema var forøvrigt "Tidens Trend," men der er aldrig ret mange, der tager temaet seriøst. Nej, i Aalborg gør vi meget ud af, at karnevallet skal være for alle og jeg tror, at det er derfor det altid ender med at blive en rigtig god fest!
 










 





 (Brugte barnevogne er altid et hit til karneval, da de er nemme at transportere drikkevarere i, under optoget)

 



  


 (Flaskesamlere, som hende her, hjælper hvert år med til at ryde op i byen, så det er helt fint, at de går rundt og samler under optoget)

 





 (Som altid, var der folk der lige frem bad om, at blive fotograferet!!)
 
 (Hvem ligger mærke til, at man sidder i elektrisk kørestol, når den er pimpet til en sej tank?!!)
 


 
Jeg fik ikke set hele optoget, da mine veninder ringede og sagde, at de nu var kommet til byen, så jeg gik ned til Kildeparken, hvor jeg mødtes med dem uden for. De havde armbånd til kildeparken, så da de gik ind i Kildeparken, gik jeg ud på Kennedy Plads, hvor der også altid er en festlig stemning, når der er karneval. Der mødtes jeg med en anden veninde. Her kunne ungerne lege frit og føle, at de også var en del af festen. Nogle af de udklædte stillede sig endda op, så man kunne få lov at blive fotograferet sammen med dem. Disse to legetøjs soldater stillede sig op og bevægede ikke en mine, da de jo skulle forestille plasticfigure. De gjorde det rigtig godt!
 

 
Vi tog hjem ved 19-tiden og det var meningen, at vi skulle komme igen senere på aftenen, men jeg var blevet så træt, efter at være kommet hjem fra Berlin sent torsdag aften, så jeg faldt i søvn og sov til langt hen af formiddagen næste dag.