mandag den 30. juni 2014

Dagens lopper fra Olsens bagagerumsmarked

Det var som om vejret ikke helt kunne bestemme sig i dag. Det var gråvejr og jeg tog da også min paraply med over på bagagerumsmarkedet i dag, da skyerne så faretruende ud. Det holdt heldigvis tørt. De folk som vælger at have en bod på Olsens Bagagerumsmarked, har den mulighed, at de kan melde afbud, hvis vejret er dårligt, helt uden det koster dem noget. Det tror jeg, at der var mange, som havde valgt at gøre i dag. I hvert fald var der ikke ret mange boder.





Jeg ved som altid, ikke hvad jeg leder efter, når jeg er der. Tingene skal tale tl mig og helst have en rimlig pris. Anita Wangel dåsen lå lige omkring min smertegrænse, prismæssigt, men da jeg ved, at der ofte forlanges endnu mere, slog jeg til. Den har fået et par ridser i farven, men den er fin nok til mig. Den lille Figgjo Flint underkop er så sød. Desværre var der ikke nogle store tallerkener, men kun 5 underkopper. Derfor valgte jeg, kun at købe en. Spisetallerkenen er fra Bavaria. Den var billig, så jeg købte den med hjem. Den søde Bibi elefant sparebøsse fra Himmerland sparekasse, måtte også med hjem, for hvordan kan man modstå de øjme? Spilledåsen var fin og virkede, så den købte jeg også. Den røde hjertebøtte stode på et bord, hvor alt ting kostede 5kr. Da jeg skulle til at betale, gav de mig en hel papkasse ned andre dåser med også. Jeg tog dem med hjem, men var faktisk i tvvl, om jeg ikke bare skulle smide dem i en container på vej hjem... Selv om den røde dåse med nødeknækkeren på er ret ny, beholder jeg ihvertfald den, da jeg synes den er ret sød.
 

 
Jeg gik omkring containergården, men smed dem nu ikke ud. De kan jeg altid gøre en anden dag. Jeg fandt en rød  1 liters Rosti kande i containeren, som jeg tog med mig hjem. Det var vist dagens fund!
 


lørdag den 28. juni 2014

Sankt Hans i Østre Anlæg og en tur i Østerådalen

Mandag aften mødtes jeg med min veninde og hendes datter i Østre Anlæg, for at se Sankt Hans bålet. Jeg har ikke været til Sankt Hans aften i Østre Anlæg i mange år, så jeg blev ret skuffet over at se, at bålet ikke længere afbrændes ude på søen, da jeg husker netop dette, som noget  af det hyggeligste ved at fejre Sankt Hans, i netop Østre Anlæg. Jeg fik at vide, at det var 11 år siden, man stoppede den tradition.
 


 Der var workshops, hvor børnene gratis kunne lave en mini heks. Flere af dem valgte at brænde dem på bålet.







 

 
Foruden workshoppen, hvor man kunne lave en mini heks, var der gratis hoppeborg, klatrevæg, gøgl, snobrødsbagning og ansigtsmalng, så det var rent luxus at være barn sådan et sted! For de voksne var der musikalsk underholdning. Jeg må indrømme, at jeg ikke hørte båltalen, da jeg prioriterede at få en plads ved bålet, frem for at stå henne ved scenen og lytte til en mand, jeg ikke ved hvem var, men som vist nok boede  Øgade kvarteret (ved Østre Anlæg)..
 
 
 
I onsdags gik jeg igen hjem fra Fitnessworld på Gugvej. Ruten gennem Østerådalen er så skøn, for en gammel pigespejder som mig, som nok elsker storbyen, men også sætter stor pris på naturen! Denne onsdag fik jeg øje på en fiskehejre. Man må snige sig, som en anden papparazi, hvis man vil fotografere sådan én, for hver gang den fik øje på mig, fløj den længere væk. Men heldigvis nåede jeg at få et par gode fotos.
 






mandag den 23. juni 2014

Livets gratis glæder

I lørdags besøgte jeg mine forældre i sommerhuset, sammen med min bror og hans kone. Selv om vejret ikke var til at blive klog på, gik vi en lang tur. Det er altså skønt med den natur! Vi var knap nået 20m. før jeg fik øje på en Vinbjergsnegl. Vi passerede også myreturer, heste og køer på gåturen.
 








 
Kalvene var lidt sky, men endnu engang virkede min "dyre hvisker" metode, med at puste stille i dyrenes retning.
 
Jeg tror ikke at puste metoden virker på insekter. Det er vist ikke værd at forsøge med humlebier. Men det var nu heller ikke nødvendigt. Men på gåturen fik jeg plukket en rigtig fin buket blomster. Jeg undlod selvfølgelig at plukke blomsten, hvor den lille humlebi var ved at samle blomsterstøv. Selv i regnvejr må de arbejde hårdt, de små stakler.
 

 
Blomsterne er simpelthen så fine!
 
  

I de seneste par dage, har jeg været ved at ryde ud i mine tøjskabe og i går fik jeg endelig det store Ikea net smidt bag på cyklen, så jeg kunne smide det i tøjcontaineren som står i vores containergård. Jeg har jo efterhånden fundet ud af, at søndag er den bedste dag at kigge forbi containergården i. Containerne var da også godt fyldte. På toppen af "skrot" containeren, lå der en Erik Kold hjertebøtte. Den manglede godt nok et låg, men jeg vidste at standen af den, var bedre end den hjerte bøtte jeg havde fundet for nogle år siden. En bøtte kan også indeholde noget, selv om den mangler et låg! Det låg jeg har sat på den gamle bøtte, er fra en brun bøtte, men det virker.
 




 
Nu vil jeg drage til Sankt Hans fest et sted i byen.

tirsdag den 17. juni 2014

loppemarked i sommerlandet

Da mine veninder var ude at rejse, bestemte jeg mig for, at jeg ville tage på weekend i mine forældres sommerhus. Det var ved at være længe siden, jeg har haft tid til det, så denne weekend var oplagt til det.

Vi kørte der op i fredags. Fredag d. 13. Helt uden at tænke over det, overtalte jeg min mor til at gå en lang tur med mig der oppe. Vi nåede ikke ret langt, før en sort kat løber over vejen og er lige ved at blive kørt over... Senere kommer vi forbi en skrubtudse og jeg kommer i tanke om, at vi er ude at gå i tudsmørket! For at fuldende gåturen fredag d. 13., var der også lige udsyn til en flot fuldmåne!!!
 

 
Det var en hyggelig gåtur!

Lørdag ville vi køre en tur til Frederikshavn, men vi nåede ikke langt, før vi så et skilt med "loppemarked." Tænk sig. Der var loppemarked i den store hal. Der har jeg været til loppemarked før og husker det som et godt sted. Det var det også denne gang.
 



 


Det første jeg købte var denne smukke dybe tallerken fra norske Figgjo Flint, med fine dyr. Jeg kalder det "skovens dyr," men ved ikke, hvilket navn stellet har i virkeligheden. Hvis i der læser med ved det, må i meget gerne skrive en kommentar.



 
Jeg fandt også en kagedåse, som vist er mere pudsig, end den er køn, men præcis derfor kom den med hjem.
 

 
Den første bog jeg fandt, var med grønsagsmanden. Jeg kan huske bogen fra min barndom og tænkte at jeg måtte eje den, for nostalgiens skyld.
 



Jeg købte også 3 Puk bøger, fordi jeg stadig går med tanken om at have nogle ting med på et marked igen en gang og der ville de kunne bruges som "blikfang" på lige fod med mine "kvindens hvem, hvad, hvor."
 

2 små kopper med elefanter, 2 Brio rangler og en sød fugl til at trække op, blev det også til. Øjne, vinger og "øre" bevæger sig, mens melodien spiller.
 



Efter loppemarkedet kørte vi til Frederikshavn. Den første butik vi var ibde i var "kronen på værket." En butik med spændende nyt, blandet med herlig retro genbrug. De havde især mange fine retro kjoler. Jeg købte ikke noget, selv om jeg var fristet.


Jeg kom i tanke om min genbrugs app og således nåede vi lige omkring 2 små genbrugsbutikker, inden lukketid, uden dog at købe noget.