mandag den 23. november 2015

(Jule) Hjertet på rette sted!

Da min far tog ind på sygehuset for at få undersøgt sit hjerte, for 3 uger siden, var der ingen, der vidste, hvordan det kunne gå. At lægen lavede en fejl, som nær kostede ham livet, var der ihvertfald ingen der havde i tankerne. Heldigvis er kroppen sådan indbygget, at den altid vil forsøge at reparere sig selv, såfremt den har de rigtige vilkår her for, hvilket heldigvis blev min fars redning. Det var noget af et chok, for os alle. Han måtte ligge på intensiv afdeling i et par dage, hvor lægerne hold øje med ham bag en glasrude 24/7. Efter et par dage, var hans blodtryk igen blevet så stabilt, at han kunne overflyttes til et normalt sengeafsnit, hvor han skulle blive, ind til man turde opperere ham.

(Billedet fra min eftersøgning på facebook)

Mens jeg var der hjemme, lagde jeg en eftersøgning af et julehjerte med lys på Facebook og jeg kunne se, at min far var den første til at dele mit opslag på facebook, fra sin sygeseng. Han lå på en stue med 4 andre patienter og han er bestemt ikke bleg for at snakke med fremmede. Mange af de små sygehuse i regionen er lukkede ned, så nogle patienter kommer langvejs fra. Manden som lå over for min far, kom fra (Nykøbing) Mors. Da jeg var inde at besøge min far, ville han lige have mig til at hjælpe med at sende billedet af julehjertet jeg havde fotograferet, til manden fra Mors. Han solgte nemlig lidt genbrug og boede overfor en gammel købmandskone, som ikke ville have sit julepynt i vinduerne i år og han lovede, at han nok ville kigge efter, om ikke hun havde sådan et julehjerte med lys, blandt hendes julepynt, når han blev udskrevet.

I lørdags var vi til julemarked hos Kirkens Korshær. Egentlig ville min far ikke med, men han havde ombestemt sig. På vej der over sagde min mor, at de havde tænkt sig, at vi skulle køre en lang tur bagefter. Vi rundede et par genbrugsbutikker og da jeg foreslog endnu en, måtte de indrømme, at målet for køreturen var Mors. Mors er en lille ø ude i Limfjorden, et godt stykke fra Aalborg. Jeg turde ikke helt håbe på, at manden fra Mors havde skaffet det julehjerte med lys i, som jeg havde ledt efter i 20 år, for det ville da være for nemt, ikke?!!


Vi sejlede til Mors og kørte et godt stykke, inden vi parkerede ved den gamle Købmand, som holdt loppemarked. Der inde stod en frisk, ældre dame, med en tyk dialekt. Heldigvis stammer min bedstefar fra de kanter, så jeg er ret god til At forstå Thybomål eller hvad søren det var for en dialekt hun talte. Jeg købte lidt fine sager af damen, inden vi gik over til hendes genbo. Manden fra Mors, som min far lå på stue med.

(Mors og Feggerssundfærgen, som skulle sejle os der over)

Den gamle købmandsbutik

Han var glad for at se os og  mere glad var jeg, da han kom med..... Et julehjerte med lys!! Ikke nok med det. Han kom med 2!!! Oven ud lykkelig for endelig at have fået det julehjerte, jeg har ledt så længe efter, kunne jeg næsten ikke vente med at komme hjem og få det sat op. Det blev dog først dagen efter. Vi blev budt på kaffe og kage og kiggede lidt på hvilke andre ting, manden havde til salg, inden vi kørte hjem, med de 2 julehjerter! Jeg ved at jeg før har brugt et citat fra biblen, men vil våge at bruge det igen... "Søg og du skal finde." Man skal aldrig give op. Selv om det hele kan føles ualmindelig svært, skal man aldrig give op. Der kommer som regel en løsning hen ad vejen og i dette tilfælde, var det min fars hjerte, der skulle bringe mig et eftersøgt julehjerte! Han har selv hængt det ene hjerte op, sammen med de 40-50 julehjerter, som hvert år pryder i deres stue.



Jeg selv måtte flytte lidt rundt med nogle af mine juleuroer, for at få plads til det funklende hjerte. Ih, hvor er det fint. Nu er spørgsmålet så, hvad det næste bliver, jeg skal på jagt efter? Sidste år var det en Pilea og i år et julehjerte. Jeg er sikker på, at der er en, som holder øje med mig og vurderer, om jeg har fortjent at finde det jeg søger. Indlægget "Søg og du skal finde," er forøvrigt også det mest læste indlæg her på bloggen! Søg og du skal finde og husk altid at have hjertet med. På vej hjem fra Mors, mødte vi et kraftigt snevejr, så man kunne næsten fristes til at kalde det, et lille julemirakel, før jul!??






12 kommentarer:

  1. Åh, hvor ville jeg ønske, at jeg havde haft de 30 kr det kostede dengang jeg så det i Daells Varehus i slut 70'erne start 80'erne. Men min mor ville ikke købe det, for vi havde jo stjerner i vinduerne dengang.

    Og lige siden har jeg drømt om at eje sådan en.

    Så nu vil jeg spørge om en STOR tjeneste; kunne du lokkes til at tage mål af lampen? DVS, hvor bred og høj er den? Flette strimlerne, hvor brede er de? Hankens længde og bredde.

    Og den lille plastikdims, som pæren og ledning skal igennem og ser ud til også at holde lampen åben...eller allerbedst ville en aftegning være. Hvis du kunne tegne den af og scanne den ind 🥰🥰

    For nu har jeg bestemt mig for, at nu laver jeg dæleme en selv! Basta!

    Og så kunne målene fra en original lampe jo være fantastisk.

    Jeg krydser fingre for at du kan og vil hjælpe 🤗🤗

    Kh Lene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene,
      du må meget undskylde det sene svar. Bloggen har lagt øde alt for længe. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe opgaven an. I hvert fald vil det være lidt nemmere for mig at give dig målene, hvis du vil give mig din e-mail adresse. Jeg har nu hængt 2 af mine hjerter op, men jeg har stadig 2 liggende, som jeg kan tage mål af, inden jeg sætter dem op i weekenden. Jeg har for øvrigt set, at LeKlint har lavet en ny udgave af lampen. vh. Karoline

      Slet
    2. Ja tak. Min mail er lene-nielsen@live.dk

      Ork, ja, ar skam også haft kig på Le Klints, meeeeeen de laver den jo ikke i rød og hvid,som den bare SKAL være :o)

      For nogle år siden havde de den i kobber, og den lugtede da lidt af det rigtige, meeeeen ikke helt alligevel.

      Så nu bliver der dømt "projekt-byg-en-lampe" :o)

      Slet
  2. Hej :) Jeg er selv ude efter lign. julehjerte, og vil prøve mit held på Gul&Gratis - har dog intet billede af hjertet, så tænkte, om jeg måtte bruge et af dine billeder på bloggen? Kan henvise til dig, hvis du ønsker det! (:
    Mvh Mie :))

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mie. Jo, du må gerne låne et af billederne til en eftersøgning. Det er utroligt, så populære de lamper er blevet. Og jeg forstår det godt. Jeg havde selv været forelsket i dem længe, når jeg så dem hænge i vinduerne i gamle lejligheder... De seneste år har jeg dog bemærket, at der dukker en del af dem op i forskellige facebook grupper af og til. Oftest lander facebook auktionerne på 450kr og op efter. I det nye BoligLiv, som udkommer på fredag, er der et billede af en ny LeKlint lampe, som ligner de gamle. Prisen ligger dog på omkring 900kr. Du må have rigtig held og lykke med at finde dit eget hjerte. vh. Karoline

      Slet
  3. De er så fine ❤️ jeg har selv lige fået et af min farmor, dog mangler den lille afstands plastik dims, så hvis du har nogle mål på den som jeg må få, vil jeg være dybt taknemmelig ❤️❤️❤️

    Kh Lotte Ø

    Lotte2401@hotmail.dk

    SvarSlet
  4. Hej Karoline. Vil du mon sælge et af dine julehjerter? 🙏🏻 Det er indbegrebet af barndom for mig ♥️ og de er bare ikke til at finde nogen steder. Mvh. Tine

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tine. Jeg sælger desværre ikke mine julehjerter, da de også betyder meget for mig. Men jeg kan se, at der netop nu er sat en auktion i gang på facebookgruppen: jule og påske retro og vintage pynt. De bliver ofte sat til salg der inde. Vh. Karoline

      Slet
    2. Ja, de er lavet i papir. Nogle af dem er købt i genbrug. Vh. Karoline

      Slet
  5. alle de hjerter du har hængende på langs af vinduet er de lavet i papir

    SvarSlet
  6. Hej.
    Har sådan et julehjerte, men mangler det hvide plastik "ophæng" som holder led og lampen.
    Tænker om du har mulighed for at sende en tegning med målene.
    Vil forsøge at få 3D -printet det nemlig.
    Med venlig hilsen
    Lone Kristensen
    Email: lonenummer9@gmail.com

    SvarSlet
  7. Hej har også haft det hjerte i min barndomshjem og fulgt det lige siden. Har nu kun den ene tilbage😭. Jeg vil opfordre til at I også skriver til Le Klint for at få dem til at lave den nu de har “taget patent” på modellen😍🤩.

    SvarSlet