søndag den 25. oktober 2015

Ugens retro fund

I løbet af ugens løb, har jeg været omkring en del genbrugsbutikker og har da også gjort mig nogle ret fine fund. Tirsdagens fund hos Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse Igen, kan i læse om, i de to forrige indlæg.

Onsdag nåede jeg lige ind til Danmission på Kennedy Plads, i 5 min., inden jeg skulle videre med en bus til Svenstrup. Jeg blev så lykkelig over at finde en gammel, lyserød bosch håndmixer. Det er vist ugens bedste fund. Jeg har nemlig ledt efter sådan en i ca. 1 år. Desværre var der kun en krog og en pisker. Heldigvis kan de godt fungere sammen.





Hos Folkekirkens Nødhjælp i Svenstrup, fandt jeg de fine grise i teak til salt og peber. De er mørke i træet og minder en smule, om noget Digsmed har lavet. Hjemme i københavnerskabet, stod der i forvejen et sæt grise, i noget lysere træ. Dem fik jeg i gave af min tante.





Jeg fandt også et sødt lille æblefad af Royal Copenhagen, håndmalet af Elisabeth Selchau. Muligvis har det været tiltænkt som askebægre, men jeg synes sagtens, at det kan få et nyt liv, som mini skål eller fad.


Hos Danmission i Svenstrup, købte jeg en kagedåse, som minder mig om et "syretrip" fra 1960'erne. Jeg har en kagedåse magen til i forvejen, så denne ryger nok til salg.


Jeg har altid drømt om at have en rigtig muffedisse og skæbnen ville, at jeg i onsdags fandt mig en rigtig blød en af slagsen. Jeg vil gætte på, at den er lavet af muldvarpeskin. Den korte snor vidner vist om, at denne muffedisse har været til et barn, så jeg må vist sætte en længere snor i, eller helt undlade snoren.


Måske er det muldvarpe, måske er det kanin??!!

Jeg købte også nogle ret sjove badges, vis budskaber minder om noget fra 1970'erne og 1980'erne. Om jeg skal bruge dem til noget, ved jeg ikke, men til 1kr pr. stk, måtte jeg have dem med hjem i min retrohybel.


Jeg købte også 2 retrokjoler i Svenstrup. Billederne af dem må i have til gode.

Fredag tog jeg ind til byen efter job. Hos Danmission på Kennedyplads, købte jeg en Quistgaard stage med tilhørende kertelys. Jeg har 2 stager i forvejen, men kunne ikke nænne at lade den ligge i butikken. Desuden er det alt for sjældent, man finder de gamle pakker med lange, tynde kertelys. Jeg har et par æsker magen til denne,, som jeg har fået af min mormor.



Hos Kirkens Korshær var jeg heldig at finde et af de fine glas, jeg har en lille samling af. Jeg glemte at tage et billede af mine glas, så i må nøjes med et billede fra mobilen.


Jeg er så småt begyndt at samle lidt på de lidt skæve platter fra Stavangerflint, så da jeg så denne farverige platte fra Himmelbjerget til 5kr, skulle den natutligvis også med hjem.



Et fint julefad fra West Germany, måtte jeg også have ned hjem.



Jeg fandt også hjertedåser. Jeg har vist 2 i forvejen, så når jeg har set min dåsebeholdning efter, kommer nogle af dem til salg.


I går, lørdag, var jeg med min mor i "Guld og Rod" (gulerod) butikken, hvor jeg også fik købt en hel del.

Et opbevaringsglas med gule hjerter. Låget mangler..

Gul urtepotte med søde skyer fra 1980'erne

Fin plastikbøtte

2 literrs rød Rosti skål

Købte disse 2 juletræsskåle, fordi jeg ville have den grønne. Nogle af mine røde juletræer bliver sat til salg igen, inden jul.

Fin lille julemand

Forrige gang jeg var i "Guld og Rod," købte jeg denne japanske stage til kertelys.


Alt i alt fik jeg købt en hel del i den forgangne uge, men jeg har også været i en hel del genbrugsbutikker. Håber også, at jeg har heldet med mig i næste uge.

onsdag den 21. oktober 2015

Kræftens Bekæmpelses nye butik "Igen" i Aalborg

Da jeg var med min far i Røde Kors butikken, var vi jo lige i nærheden af Kræftens Bekæmpelses helt nye butik "Igen" på Hattemagervej. Faktisk kunne de 2 butikker ikke være ret meget tættere på hinanden. Et par skridt og så er du der. Sidst jeg besøgte butikken, mens den lå på Vesterbro, proklamerede jeg, at der var dårlige busforbindelser til deres ny adresse, så havde det ikke været fordi jeg kørte med min far, var der nok gået et stykke tid endnu, inden jeg ville nå omkring butikken. Det er en rigtig stor butik, så der er meget at se på. Derfor vil jeg nok alligevel våge mig ud på en bustur der til en gang i mellem. Måske en lørdagstur kunne blive aktuelt for mit vedkommende. Jeg noterede mig nemlig, at butikken har lørdags åben.

(For at være diskret, tager jeg altid billeder "på farten" uden blitz, så beklager kvaliteten)















I øjeblikket kører der jo en "Knæk Cancer" kampagne, om det var derfor, så mange havde valgt at besøge butikken i går, eller måske bare fordi folk var nysgerrige for at se den nye butik, ved jeg ikke... (Forsøgte ikke at få dem med på billederne) Men jeg husker episoder fra deres gamle butik, hvor jeg har overhørt historier om, hvorfor folk havde valgt lige netop at donere møbler, tøj mm. til dem. Derfor spår jeg, at Røde Kors nu får kamp til stregen. Som erfaren genbrugsjæger, kan jeg blot sige, at Røde Kors er den dyreste butik at handle genbrug i. Personligt har jeg ikke doneret penge til "Knæk Cancer." Jeg har jo min egen tradition, for at donere penge til Kræftens Bekæmpelse. Nemlig "Lyserød Lørdag." Lyserød Lørdag er blevet en tradition for mig, til at mindes, at min mor har været i gennem et træls cancerforløb, som hun efterfølgende, heldigvis, kom godt over. I går købte jeg nogle ting i den nye butik "Igen" og således har jeg jo alligevel støttet i en god sags tjeneste. Sådan føler jeg det ihvertfald, når jeg hver uge bruger penge i de forskellige genbrugsbutikker, hvor pengene går til ene gode formål. På den måde føler jeg, at både jeg og genbrugsbutikkerne får noget ud af at jeg kommer der.

Det her købte jeg i butikken i går.

3 søde krydderi bøtter i plastik

3 søde glas

Et saltkar, der manglede låget, men hvad gør det?!!

Et lille æsel mere til min samling

tirsdag den 20. oktober 2015

Røde Kors og Blå Kors på en kedelig tirsdag

I dag fik jeg lyst til at tage i Blå Kors i Skalborg, men da min far kom og hentede mig fra job og sagde at vi lige skulle ned med noget affald på Reno Nord, fik jeg en anden idé. Jeg var hurtig om at lokke min far til at køre forbi Røde Kors butik, som ligger i nærheden. Desværre fandt jeg kun én lille ting. Som om jeg ikke har spilledåser nok! Men den her var bare så fin og selv om den vist er ret ny, spiller den en fin, nostalgisk melodi, nemlig "Når du ser et stjerneskud." Det kunne sådan en julenostalgiker, som mig, da ikke stå for.


Da der stadig var lidt tid inden Blå Kors lukkede, nåede jeg også en tur forbi dem og det skulle vise sig at være et godt tidspunkt at komme på. Jeg fandt nogle flere røde bøtter til samlingen. Godt nok ikke Erik Kold, men stadig fine.


Denne bøtte har da også charme, selv om den ikke har æbler på sig, eller er en Erik Kold.

Er blevet ret glad for de små firkantede bøtter, der som regel kan presses ind i fryseren, uden besvær.

Dam søløven, som er en sparebøsse fra 1984, måtte jeg have med hje, på trods af, at den manglede en nøgle. Den kaldte jo på mig!

På vejen hjem ville jeg samle kastanjer. Jeg vidste at det kunne være svært at finde nogle, da den fine kastanjeallé har vist tegn på sygdom over sommeren, hvor de har smidt både blade og kastanjer, alt for tidligt. Alligevel lykkedes det mig at finde en hel del. I mens jeg gik der og samlede kastanjer, kunne jeg ikke lade være med at synge "jeg har lommerne fulde af kastanjer..." Lige ind til jeg opfagede en mor og hendes søn, som havde smidt bilen ind i vejkanten og nu også gik og samlede kastanjer. De må have set mig gå og lede i jorden. Fint med mig.... Dog burde de nok have fubdet et bedre sted at parkere bilen, men det vidnede om en impulsiv handling, for en potentiel hyggestund, så de er nok tilgivet.