torsdag den 28. april 2016

Vitamin boost

Nu skrev jeg godt nok i går, at min lille charmeklud holdt snue og halsbetændelse fra døren. Det har den også gjort, lige ind til i dag! Jeg vidste, at der var fare for, at det ville ske, da jeg i går bevægede mig ud på min cykel, med faretruende skyer, hængende over hovedet på mig. De var så faretruende, at jeg havde pakket mine regnbukser i tasken, i tilfælde af at et kraftigt regnvejr ville bryde ud, inden jeg nåede hjem igen. Allerede inden jeg nåede min destination, begyndte det at småregne. Øv. Jeg valgte cyklen, frem for at gå, idet jeg på cyklen kunne nå hurtigere hjem, da jeg skulle op på toppen af en bakke. Det var da også den tanke, der gjorde, at min færden ude i det vejr, var et nogen lunde valg. Det regnede endnu mere, da jeg skulle hjem. Dog ikke så meget, at jeg behøvede at tage regnbukserne på. Nu skulle jeg jo ned ad bakken og så var jeg hjemme i løbet af 5 minutter... Men skaden var sket. Nu har jeg fået mig en mindre snue. Heldigvis har jeg ikke nogle planlagte aftaler i dag, hvor regnen igen styrter ned uden for. Turen til ikea, jeg havde drømt om, må vente til i morgen. I dag har jeg nemlig trukket sofa kortet. Jeg har jo trods alt stadig ferie.

Udsigten fra sofaen

På sådan en våd og kølig dag, med kolde tæer og løbende næse, får man helt automatisk den tanke, at man kan blive hurtigere rask, hvis man giver sig selv et vitamin boost. Til det formål købte jeg for øvrigt hybenpulver i Tiger i forgårs og i mit køkken står der 3 spirebokse fyldt til randen med hvedegræs. Jeg tror jeg vil lave mig en fed smoothie senere, da jeg lige nu, har en hel masse smoothie egnede råvarer i køkkenet, som jeg snildt kunne blande både hybenpulver og hvedegræs i.


Min veninde foreslog, at jeg begyndte at spise (drikke) hybenpulver, da det skulle være godt mod ømme led. Jeg har nogle rigtig dumme ankler, som ofte bliver overbelastede, da jeg vist nok, har forkert fodstilling, når jeg går. I sær efter en times zumba, bliver mine ankler så ømme og stive, at jeg ikke kan stå på dem, uden smerter.

( Mobil foto )

Mit ærinde på toppen af bakken i går var, at jeg skulle hente en pakke. Jeg havde nemlig vundet en give away hos Cana, som hun udlovede i samarbejde med Nordic Health. jeg vidste ikke nøjagtigt, hvad pakken indeholdt, så jeg blev glædeligt overrasket, da jeg så at den hovedsageligt indeholdt produkter til ømme led. Foruden Magnesium olie, butter og badeflager til fodbad, indeholdt den også mulitvitamin og D vitamin på spray. Jeg har altid hader vitamin piller. Af den grund, deltog jeg i Canas give away og var en ud af tre vindere. Jeg har nemlig brug for vitaminer, da jeg lider af jernmangel, har skøre negle, raynauds syndrom og altså også ledsmerter. Jeg hader smagen af jerntabletter og da jeg en gang prøvede at overbevise mig selv om, at LongoVital var et must, var det bare spildte penge. Jeg kunne ikke tage dem, grundet smagen. Med den nye mundspray fra Nordic Health kan jeg igen tage multivitamin.



Jeg har gået til Zumba i 7 år (eller er det 8??). Selv om, jeg har dårlige ankler og ALTID danser med ankelbind på begge ankler, er sikker på, at det styrker mine ankler at danse og hoppe sådan rundt. Jeg ved at mange har måtte droppe zumba pga. skader, men det er heldigvis ikke sket for mig. Jeg har nemlig altid benyttet rigtige dansesko, med god stødabsorbering, frem for flade sko. Alligevel sker der ofte overbelastning, når vi hopper for meget. Derfor elsker jeg, at jeg om sommeren kan sætte mig på altanen med et varmt fodbad og pleje mine ankler. Desværre er vejret ikke til fodbad på altanen i disse dage. Men jeg vil glæde mig til at afprøve badeflagerne med magnesium.
Jeg er sikker på, at jeg med produkterne fra Nordic Health går en bedre tid i møde. Skønt!

( Arkiv foto fra Instagram )

onsdag den 27. april 2016

Til åbningen af Kirkens Korshærs nye genbrugsbutik med byggematrialer i Svenstrup og et lille plantemarked

I lørdags åbnede Kirkens Korshærs nye genbrugsbutik med møbler, nips og byggemateriale i Svenstrup. Endnu engang mødte jeg op, som en af de første, denne gang med mine forældre. Der stod pludselig så mange folk omkring mig, at det ikke var til at tage billeder. Jeg ville ellers godt have vist jer, hvordan snoren denne gang blev klippet over med en brugt hæksaks, som var til salg.


Vi gik ind til tonerne af "congratulations" og det virkede en smule pompøst og stemningsfuldt. Inden vi gik ind, blev vi instrueret om, at byggematrialerne lå til høje for indgangen og møbler til venstre. Jeg selv valgte at starte ud med at kigge på reolerne med nips, lige inden for dørene.


Det skal ikke være nogen hemlighed, at jeg savner Kirkens Korshærs butik ved Sundsholmen i Nørresundby, som måtte lukke, da ledelsen fandt den unødvendig. Jeg savner at komme der og hilse på personalet, for hvem, jeg var stamgæst i huset.  Meget af nipset i den nye butik, kunne jeg genkende fra den gamle butik i Nørresundby.




Den nye butik i Svenstrup ligger godt nok tættere på min bopæl, men den ligger alligevel så tilpas "in the middle of nowhere," at jeg nok ikke vil ofre de 11kr jeg må betale i tillægsgebyr til mit buskort, for at komme der ud og da jeg ikke er den store cyklist, virker det også lidt besværligt at skulle cykle der ud. Butikken ligger ved siden af Tulips og der er et stoppested lige ved butikken (stoppestedet efter Ikea). Tager jeg bussen til Svenstrup, tager jeg den til bymidten, hvor fra jeg kan gå til Folkekirkens Nødhjælps butik og Danmission.... Men nu er Kirkens Korshærs nye butik nok også mest for erfarne gør det selv folk, som lige står og mangler et vindue, et bræt, en dør, en håndvask eller et traktordæk.





Jeg købte en flettet cykelkurv, da jeg drømmer om at retroficere den cykel, jeg af og til køre på, omend det er sjældent! Jeg slog til, da prisen lå i den lave ende for den slags. Den er nem at pimpe med blomster, så den kan blive drøn smart. Hvis jeg altså kan få det til at passe på mit cykelstyr. Der er en refleks, som vist bliver nødt til at lade livet. Man kan vel egentlig godt sige, at cykelkurven bliver mit lille gør det selv projekt.


Vi snuppede en kop kaffe og et stykke kage, inden vi kørte der fra.


Vi nåede også lige omkring Danmission, hvor jeg fandt en orange Erik Kold bøtte med defekt låg og et nyt tørklæde. Jeg skiftede mit stor tørklæde ud, med en lille "charmeklud" for et par måneder siden. Jeg er sikker på, at den lille charmeklud, har hjulpet mig igennem det tidlige forår uden snue og halsbetændelse. Jeg binder det med en lille snip sløjfe, ala sløjfen på mit spejdertørklæde. Jeg synes selv, at det ser lidt smart ud, men sikkert meget anderledes i andres øjn. I går var jeg med min mor i biografen og se "Carol." En film som det svenske blad "Scandinavian Retro" havde anbefalet, grundet filmens gennemførte 1950'er stil. I filmen lagde jeg mærke til et par hatte fra min egen garderobe, men også et tørklæde, bundet om halsen med en "sløjfe" som den jeg går med i dag. Jeg vil gerne have flere af de små tørklæder, så jeg blev glad, da jeg fandt det fine tørklæde.



Blot som illustration. Må straks have flere af de firkantede tørklæder i alle farver, så jeg kan forsøge at matche dem lidt til mit tøjvalg.

Da jeg er bidt af en skør gartner for tiden, googler jeg diverse planter og ender på mange spændene blogs og sites. En dag endte jeg på haveselskabets hjemmeside og smugkiggede i deres kalender. Der så jeg, at der skulle være plantemarked i Svenstrup i lørdags. I håb om at finde nogle spændende krydderurter og planter, lokkede jeg mine forældre med der ud. Der var ikke så mange private, som var mødt op for at sælge ud af deres overskud, men der var dog nogle.


På trods af at jeg havde vindueskarmene fyldte med tomatplanter af forskellig sort, endte jeg med at købe en lille plante med ribstomat. Jeg købte også en blå tidsel med hjem. Blå tidsel er en af de planter, jeg efterhånden møder alle steder, når jeg søger i spiration til at lokke sommerfugle og insekter til altanen. Nogeb kan måske spørge sigselv, hvorfor jeg gør så meget for insekterne?!! Det gør jeg af den grund, at jeg elsker dyr. Jeg elsker også at fotografere og hvis man har den rette kulisse, kan det jo være at "modellerne" kommer på besøg.


Hov! Der er også sneget sig en lille brombærplante ind på altanen

Inden vi tog hjem, rundede vi også lige Lidl, hvor jeg lod mig lokke til at købe endnu et figentræ. Jeg er nemlig lidt bekymret for min Bornholmske figen, som jeg købte sidste år. Det stod så fint med knoppet, men pludselig blev grenene gule og knopperne gik i stå. Nu har jeg klippet alle grenene, i håb om, at nye skud vil indfinde sig. I mellemtiden kan jeg så håbe på, at det nye figentræ, vokser og leverer. Jeg tør dog ikke sætte det ud på altanen endnu, da vejret ikke just signalere sol og varme.


torsdag den 21. april 2016

Hveder og nyt køkkenudstyr

Jeg elsker, når traditionerne holdes i hævd, så selv om de mange hveder i butikkerne fristede i går, købte jeg i stedet en pakke gær med hjem, så jeg kunne bage mine egne. Jeg gik i gang i formiddags. Kl.10:30 satte jeg dejen til hævning og tog på en lille genbrugstur til Blå Kors og Dan Mission i Nørresundby.


Jeg var først hjemme igen kl. 14:30, da jeg også skulle handle lidt ind på vejen. Hos Danmission fandt jeg bl.a. et sødt minutur, som passede perfekt i "karolines Køkken." Det store, engelske minutur jeg har, virker ikke rigtigt, så jeg kunne godt bruge et nyt. Da jeg kom hjem, formede jeg bollerne, satte dem i mit Pyrexfad og satte dem i den kolde ovn i 30 min., med et fad med kogende vand (kogt i elkedel), stående i bunden. Således efterhævede bollerne i et dampbad i ovnen.




Da de 30 min. var gået, tog jeg både boller og fadet med vand ud af ovnen. Tændte ovnen på 200 grader og lod den varme op, inden jeg satte bollerne ind igen. Jeg satte minuturet til 15 min. for at teste det og holdt samtidig øje med uret på telefonen. Det virkede! Da uret ringede, kunne jeg tage de flotteste lysebrune hveder ud af ovnen.


Selv om min dej hævede rigtig længe, kan mindre gøres. Dog bør dejen hæve i minimum 1 time + de efterfølgende 30 min i damp. Det er første gang jeg har prøvet at damphæve, men efter dagens succes, bliver det ikke den sidste! Det er pære nemt, så lad jer ikke skræmme af, at det er nyt og anderledes.


Hveder ( 12 stk )

25 g gær
50 g smør
1,25 dl mælk
1,25 dl vand
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk kardemomme
Ca. 500 g hvedemel

Smør, mælk og vand lunes, så smøret smelter og det er fingervarmt, hvor efter gæren opløses der i. Når gæren er opløst, tilsættes æg, sukker, salt og kardemomme. Til sidst æltes melet i og æltes godt i gennem. Jeg har udelukkende brugt min Kitchenaid, på laveste hastighed, men samme effekt kan opnåes med håndkraft.
Saml dejen til en stor bolle og lad den efterhæve i mindst 1 time under et fugtigt klæde.
Når dejen har hævet, triller du 12 boller og placerer dem i en lille bradepande, eller et ovnfastfad.
Sæt bollerne i en kold ovn, med et fad kogende vand (koges i elkedel) i bunden af ovnen. Lad bollerne stå i dampbadet i ovnen i 30 min. inden de tages ud og fadet med vandet fjernes fra ovnen.
Efter dampbadet er bollerne fugtige og har hævet sig så store og de har sat sig sammen, hvilket er helt, som hveder bør gøre det.
Tænd ovnen på 200 grader og forvarm ovnen. Bag bollerne i 15-20 min., og tag dem ud.

Velbekomme!

onsdag den 20. april 2016

Loppemarked på Filipskolen og nyt tvbord

I lørdags afholdt Filipskolen sit årlige loppemarked. Mens jeg stod der i køen, tænkte jeg på, hvordan jeg for 20 år siden erhvervede mig min gode, gamle sovesofa, på det selv samme loppemarked. 20 år!! Tænk at jeg har kommet til deres loppemarked i så mange år. Måske er der enkelte år, der er glippede, men jeg har sikkert også kommet der før 1996. 1996 var det år, jeg flyttede hjemme fra i April måned, så derfor ved jeg, at det er 20 år siden jeg købte den sofa. Desværre er den nu slidt så meget, at jeg må bruge et sengetæppe, for at dække over hullerne, men det gør den bestemt ikke mindre behagelig at sidde, eller sove på. Det er nemlig en sovesofa.

De solgte kaffe og rundstykker i køen, men det var vist de færreste, som havde nerver til at benytte sig af tilbudet. Måske skyldes det, at ingen vist forlader deres hjem, en lørdag morgen, uden allerede at have spist morgenmad først. Da klokken blev 10:00, blev snoren fjernet og vi kunne løbe/ gå gennem skolegården og der fra vælge, hvor man ville hen. Jeg gik efter lokalet med nips, men det var der ikke. I stedet kom jeg til rummet med finere nips, men der kunne jeg heldigvis også finde lidt sager, som ikke var alt for dyre. Da jeg var lige ved at betale, skrev min mor, at jeg skulle komme ned i gymnastiksalen, hvor der var tøj og sko. Da jeg kom der ned, kunne jeg se, at halvdelen af salen var fyldt med nips, så der var nok at se på.













Her kan i se, hvad jeg købte.

En fin holder til snor

Søde grydelapper

Fine dækkeservietter med julemotiver af Britt?

En sød remse med påskelam


En sjov espressokop fra svenske Mique


En fin bordløber

En stribet Erik Kold bøtte

En grøn Erik Kold tedåse med orange låg.

Til 10kr var det vist mit bedste fund. Hjemme havde jeg nemlig en anden Erik Kold tedåse med forkert låg.



Match made in heaven, hvis i spørger mig.

Efter loppemarkedet tog vi ud til Loppehjørnet i Klarup (genbrugsbutik) og Kirkens Korshær i Storvorde. Der var ikke rigtig noget at komme efter i Klarup, men i Storvorde forelskede jeg mig i et rødt sybord. Det ville passe perfekt, som tvbord. Da jeg fik det hjem, måtte jeg straks have det indviet, så jeg var oppe det halve af natten, men hvor er jeg glad for resultatet! Det gamle tvbord fra Ikea er flyttet ind i soveværelset, hvor et gammelt containerfund, så måtte flytte i en container igen.


.Jeg købte også et lille blåt håndspejl og et sjovt, italiensk læderbælte hos Kirkens korshær.


Den lille skrue er en sjov, lille detalje og vidner om kvalitet

Spejlet skal lige vaskes og pudses grundigt, men så bliver det også fint til, når jeg skal se mit hår i nakken.