onsdag den 29. juni 2016

Virksomhedspraktik, studentergilde, koncert og ømme fødder

Tiden er begyndt at gå rigtig stærkt. Jeg er nemlig startet i virksomhedspraktik og jeg skal love for, at jeg har fået noget at foretage mig. Jeg har allerede været i praktik i en uge. Jeg søgte om at komme i praktik hos Aalborg Zoo, men havnede i restauranten, frem for hos dyrene, hvilket ellers var der jeg har mit speciale, da jeg tidligere har læst til dyrepasser. Det er lidt øv, at stå dagen lang i en restaurant, hvor personalet stresser fordi højsæsonnen netop er gået i gang. Jeg får virkeligt sved på panden, når jeg bliver kastet ud i de mange forskellige opgaver. Jeg har aldrig stået i et køkken eller en grillbar før, så det er helt uvant for mig, når jeg bliver sat til at snitte salat, varme brød, stege pølser og tage opvasken. Flere gange om dagen føler jeg mig uundværlig, for hvad ville de gøre uden min hjælp, når der er så travlt for tiden? Jeg elsker kontakten til de besøgende og at bordene nogle gange trænger gevaldigt til at blive tørt af, kan jeg kun give dem ret i. Jeg kan godt lide at have overblikket over hvilke produkter, som skal fyldes op i bistroen, så jeg kan få det gjort og kan også tømme skraldespanden, når den har stået fyldt op i lang tid. Men når man får 5 opgaver på en gang, må de altså vente! Egentlig skulle jeg køre rundt med varer til de forskellige iskiosker der inde, men den golfbil der skal benyttes, har været punkteret i 2 dage. I sidste uge nåede jeg ellers at blive ret gode venner med den. Jeg har ikke kørt bil i 17 år, men har altid troet på, at jeg sagtens ville kunne køre de eldrevne golfvogne, de benytter i Aalborg Zoo. Det er så nemt, at jeg ikke har været nervøs på noget tidspunkt. Det er dejligt at få lov at køre en tur uden for det friturelugtende køkken, så man kan hilse på besøgende, dyr og dyrepassere en gang i mellem. Det er trods alt hos dem jeg føler mig mest hjemme. Jeg er jo kommet i Aalborg Zoo rigtig mange gange og har da også været i praktik hos chimpanseafdelingen 2 gange.


I torsdags var jeg til et hyggeligt studentergilde hos min fætter og hans kæreste, som begge er blevet studenter. Aldrig har jeg set så meget Royal Copenhagen samlet på en plads før, som ikke var en butik. Det er helt tydeligt, at der er gået mode i det. Det er nu heller ikke hver dag, eller hver sommer man bliver inviteret på helstegt pattegris, så den måtte naturligvis foreviges lige som de fine kager.


Jeg fandt 2 Lars H. studenter på det sidste bagagerumsmarked på Dyrskuepladsen, som jeg satte ved pakken.



Der kom flere studenter forbi og jeg mindedes, hvordan jeg selv sad og skrev i huerne for 20 år siden! 

Fredag var jeg til fødselsdag hos en veninde, som inviterede os på grillbuffet og Rasmus Walter koncert i Karolinelund. Da koncerten var slut, tog vi tilbage til min cenindes lejlighed, men jeg måtte tage bussen hjem før midnat, for at møde i praktik kl. 8:00 næsten morgen.










Jeg havde fri i søndags, så min lillebror spurgte om ikke jeg ville med ham og min niece i Zoo. Vi inviterede min venindes datter med og havde en rigtig hyggelig dag.

















Forrige weekend stod jeg jo og solgte på Bilkas bagagerumsmarked. Jeg fik solgt lidt, men det var ikke meget. Jeg kan bedst lide at sælge mine ting via dba, instagram og min facebookgruppe, da tingene kan stå og sælge sig selv. Jeg er fint tilfreds med min lille indtjening fra bagagerumsmarkedet. Det er jo glæden ved at sælge lidt, der gør det sjovt. 




Mine fødder egner sig ikke til at stå i et køkken dagen lang, så sidst på dagen er mine ankler så ømme, at jeg knap kan gå. Derfor har jeg lagt mig på sofaen med fødderne oppe. I morgen bliver en lidt kortere dag, da jeg skal til min farmors fødselsdag. Det bliver spændende at se, hvordan hun tackler sin første fødselsdag på plejehjemmet.


mandag den 13. juni 2016

Genbrugsjubilæum og bagagerumslopper

I fredags havde "Guld og Rod" 1 års jubilæum og bød derfor på grillpølser, øl og sodavand, nøjagtig som de gjorde det på åbnningsdagen for 1 år siden. Det var et stykke tid siden jeg havde været i "Guld og Rod," så jeg lokkede mine forældre med.




Jeg kunne ikke stå for sættet med Erik Kold krydderibøtter med strø og der tilhørende krydderihylde. Lågene er ikke alt for pæne, men jeg vurderede, at jeg nok ikke ville være så heldig at finde et samlet sæt igen, så jeg købte det alligevel. Havde jeg nu været en handy woman, havde jeg straks hængt hylden op på væggen under min køkkenrulleholder, da farve, størrelse og placering ville egne sig godt der. Men jeg er bange for, at mine handy skills kun rækker til at slå søm i træ og ikke bore i tynde (eller tykke) betonvægge. Derfor må det projekt vente til en anden gang.




Jeg købte også en ikea skammel mere til altanen. Jeg tror ikke at de sælger de grønne mere.

I går var der endnu en gang bagagerumsmarked her i Skalborg. Jeg fandt nogle ret fine ting. Den skønne gryde med de røde og blå hjerter, var ikke helt billig. Til gengæld var den  flot og velholdt og så måtte jeg slå til. Jeg har nemlig også et af de eftertragtede Pyrex fade i samme mønster og kunne godt se de 2 ting sammen i mit røde køkken. Men ak. Jeg har jo alt, alt for mange gryder, så jeg må virkeligt til at begynde at begrænse mig, for det er altid så svært for mig at skille mig af med nogle. 






Jeg kunne heller ikke stå for den fine brødkasse fra Tyskland. I plastik og med orange låg. Nu skal jeg så bare lige finde pladsen til den.



Jeg købte også et lille zinkfad til altanen. Jeg kan godt lide de små zinkfade, da der alligevel kan plantes mere der i, end i en almindelig urtepotte. Min moster var så sød at give mig noget af sin oreganoplante, som stammer fra Miami (hvor min kusine bor). Jeg tænker at den skal plantes der i.


I løbet af ugen, skal jeg også til at pakke lidt lopperier i kasser. På søndag skal jeg nemlig have en stand ved Bilkas bagagerumsmarked i Skalborg. Jeg tager ikke alle mine ting med, da jeg skal dele standen med en veninde, men det ville også være skønt at få solgt en del, så jeg ikke skal have det stående alt for længe og så er der også det med de dyre forsendelsespriser, som har lagt en dæmper på salgene. Så jo mere jeg kan få solgt på søndag, jo bedre. Jeg har også planer om at tage lidt planter med.