mandag den 11. juli 2016

På loppemarked trods ømme fødder

Så er det vist ved at være på tide med en lille opdatering igen. Jeg har så travlt med min praktik, at det faktisk fylde det hele i mine hverdage. Når man møder 9-17 og er på fødderne 98% af tiden, har man ikke lyst til at lave ret meget andet end ligge på langs, når man kommer hjem kl. 18:00. Det har jeg ihvertfald ikke. Mine fødder er så.ømme, at jeg nu også er begyndt at tage ibuprofen, når jeg kommer hjem og håber på at kunne falde i søvn og sove smerterne væk. Derfor glæder jeg mig over, at jeg nu kun har en uge tilbage. Når den uge er gået, får jeg forhåbenligt mine nogle lunde gangbare fødder tilbage igen. Helt uden smerter har mine fødder aldrig været. Jeg har nemlig forkert fodstilling når jeg går, så det river godt i akillesene og alle andre led i foden, hvis jeg går for meget, eller hopper for meget til zumba, men jeg klarer mig som regel med mine ankelbind.

Den sidste dag i juni fejrede vi min farmors fødselsdag på plejehjemmet. Vi møblerede lidt om, så vi alle kunne være i den forholdsvis lille lejlighed. Vi hyggede os med smørebrød og lagkage og da vi satte møblerne på plads igen, spurgte min farmor om vi hacde været et sted henne, da hun pludselig ikke kunne huske, hvorfor vi alle sammen stod i hendes lejlighed. Min farmor har jo demens, så det er ikke længere underligt for os, når hun stiller sådan et spørgsmål. Heldigvis havde hun jo blomsterne og gaverne at kigge på, da vi tog hjem. Men for en som er dement, er det ofte også et mysterium, hvor nye ting pludselig kommer fra, da man jo ikke har en hukommelse omkring det. Derfor er det så godt, at farmor nu er kommet på plejehjem, hvor de kan snakke med hende flere gange om dagen. De har også af og til nogle arrangementer, som de husker at forevige på billeder og hænge op i en ramme ude på gangen. Denne gang var der billeder fra en dag, hvor de havde haft besøg af en lille pony inde på plejehjemmet, som farmor stod og snakkede med. Jeg tror farmor hygger sig, selv om hun ikke altid kan huske, at hun har lavet andet end sidde hos sig selv.



Forrige weekend var jeg til loppemarked i centrum sammen med en veninde. Der var både loppemarked på Louise Plads og på havnen. Vi startede på Louise Plads, hvor de sidste regnvejrsskyer lige var drevet forbi, da vi kom. Der var ikke så mange stande, så jeg nøjedes med at købe en urtepotte hos en fra mit zumba hold. Jeg havde i forvejen 2 af de urtepotter med grøn mosaik og har ofte ledt efter flere uden held. For noget tid siden skiftede jeg alle mine urtepotter ud med pottehoveder og retropotter, men nu tror jeg at jeg vil hente de 2 keramikpotter ind igen.



På vej ned til havnen fik vi øje på en masse folk foran det gamle rådhus. Jeg mindes at have fået at vide, at den amerikanske ambassadør Rufus Gifford skulle i Aalborg Zoo den dag, så mon ikke de fine folk stod og ventede på, at han kom ud fra rådhuset? Det var vist lidt tys tys, så der stod da heller ingen tvfotografer. Min intuition var rigtig, så fra den anden side af vejen, kunne jeg få et par gode billeder i kassen af ambassadøren, hans mand, som minder mig så meget om en der er trådt ud af serien "Mad Men" og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen. Grunden til de var der, var selvfølgelig at de skulle deltage i det årlige 4. Juli arrangement i Rebild, dagen efter. Aalborg hylder hvert år amerikanernes uafhængighedsdag, med underholdning og festklædte butikker, men i år fik jeg "kun" set lidt af festivitasen foran rådhuset denne dag.

Aalborgs borgmester luftede borgmesterkæden

Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, th.

Underholdning i form af kampsport midt på Gammel Torv

Det amerikanske flag var hejst side om side med det danske, foran Aalborgs gamle Rådhus

Da vi kom ned på havnen drak vi lige en medbragt kaffe fra Starbucks, inden vi mødtes med min bror  og niece. Jeg fik så travlt med at holde styr på min niece, så jeg glemte at tage nogle billeder. Jeg havde dog tid til at gøre en god handel, da jeg kom forbi en Laurids Lønborg vædder lysestage.


Sidste mandag var jeg i "Guld og Rod." Jeg fandt en stor Erik Kold bøtte, som godt nok havde nogle ridser i blomsterne, men prisen var derfor også overkommelig og da den alligevel bare skulle bruges til at opbevare mit mel, synes jeg at det var ok. Jeg havde solgt den bøtte jeg normalt har haft mel i, på bilkas bagagerumsmarked for et par uger siden.


I går tog jeg over på bagagerumsmarkedet, da jeg troede regnvejret var drevet over. Det var det dog ikke helt. Jeg fandt et par ret fine ting. Det første jeg fandt var den røde "kinetic" figur fra 1980'erne.


De gamle staldbygninger, fra dengang man måtte afholde Dyrskue på "Dyrskuepladsen" i Aalborg, må benyttes i tilfælde af regn.


Derefter fandt jeg nogle fine, vintage saftglas, som jeg også har et par stykker af i gule.

Engelske saftglas... Gætter på at de er fra 50erne

Til sidst fandt jeg den blå bamse og bambi, som er i stil med den blå kat jeg købte sidste år.


Jeg har fri i dag, så jeg har bestemt mig for at tage ind til centrum. Jeg går nok ind i et par genbrugsbutikker, men det er ikke altid ensbetydende med at jeg køber noget. Nu må vi se.